Antena 3 CNN Actualitate Academicienii și politicienii, alături de Regele Mihai: ”Nu poate ieși din viața publică. E prea legat de istoria ultimului secol”

Academicienii și politicienii, alături de Regele Mihai: ”Nu poate ieși din viața publică. E prea legat de istoria ultimului secol”

Academicienii și politicienii, alături de Regele Mihai: ”Nu poate ieși din viața publică. E prea legat de istoria ultimului secol”
03 Mar 2016   •   08:24

Retragerea Regelui Mihai din viaţa publică este imposibilă, rolul său fiind marcant pentru soarta României. Este reacţia celor mai mulţi oameni de cultură, academicieni şi politicieni care au avut ocazia să îl cunoască îndeaproape pe Rege.

Simbolul de înaltă moralitate şi demnitate reprezentat de Regele Mihai va dăinui în conştiinţa fiecărui român, spun cei care îl cunosc.

Politicieni, jurnalişti, academicieni şi apropiaţi ai Casei Regale se roagă pentru ca Regele Mihai să depăşească momentul de cumpănă prin care trece.

Anunţul retragerii Regelui Mihai din viaţa publică a fost primit cu mâhnire de către apropiaţi.

”Am simţit o durere în suflet, o durere în inimă, pentru că ne aşteptam ca boala aceasta de care nu se prea vorbea a majestăţii sale să ajungă spre un final trist. Nu e finalul încă, dar e o boală cu un diagnostic destul de sever, deci ne aşteptam”, a spus Lucia Hossu-Longin.

Chiar dacă uneori nu a primit recunoaşterea necesară pentru modul în care a influenţat destinele ţării, Regele a continuat să fie un reper de înaltă moralitate şi demnitate.

Fostul premier Petre Roman a amintit discursul pe care Regele Mihai l-a susţinut în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

'Sentimentul meu a fost ca şi cum reuşea prin mesajul său să şteargă petele de pe obrazul nostru, de pe obrazul politicii. Mi-a dat atunci un puternic sentiment că mesajul său era foarte binevenit, necesar, a subliniat fostul prim-ministru.

Regele Mihai a avut ultima apariţie publică în noiembrie 2014, când mii de oameni au venit să îl felicite cu ocazia zilei de naştere.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close