Accident cumplit între o cisternă și un autocar. Cel puţin 35 de morţi şi 20 de răniţi, în Afganistan

de A.M.P    |    04 Sep 2016   •   10:07
Accident cumplit între o cisternă și un autocar. Cel puţin 35 de morţi şi 20 de răniţi, în Afganistan Foto arhiva Agerpres

Cel puţin 35 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost rănite duminică într-o coliziune frontală între un autocar şi un camion cisternă în provincia Zabul, în sudul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale, scrie AFP.

”Autocarul efectua legătura între Kandahar şi Kabul când a intrat în coliziune cu un camion cisternă. În accident au fost ucise 35 de persoane şi peste 20 rănite”, a declarat guvernatorul provinciei, Bismillah Afghanmal.

Coliziunea a provocat un incendiu şi numeroase victime, între care femei şi copii, au fost atât de arse încât sunt de nerecunoscut, a adăugat el.

Ghulam Jilani Farahi, comandant adjunct al poliţiei din Zabul, a declarat că unii răniţi au fost spitalizaţi la Qalat, centru administrativ al provinciei precum şi în provincia vecină Kandahar.

Autostrada care leagă Kandaharul de Kabul străbate zone afectate de insurecţia talibanilor. Şoferii conduc cu mare viteză în aceste zone pentru a evita orice contact cu talibanii.

Parteneri
x close