Antena 3 CNN Actualitate Accident deosebit de grav: 73 de morţi după coliziunea a două autobuze cu un camion-cisternă, în Afganistan

Accident deosebit de grav: 73 de morţi după coliziunea a două autobuze cu un camion-cisternă, în Afganistan

Accident deosebit de grav: 73 de morţi după coliziunea a două autobuze cu un camion-cisternă, în Afganistan
Sursa foto: Foto: Arhiva Agerpres/Xinhua
08 Mai 2016   •   14:29

UPDATE: Cel puţin 73 de persoane au murit duminică în accidentul în care au fost implicate două autobuze şi un camion-cisternă pe o importantă axă rutieră în sudul Afganistanului, a anunţat Ministerul afgan al Sănătăţii, citat de AFP.

Majoritatea victimelor, printre care femei şi copii, au fost carbonizate în incendiul izbucnit după coliziunea survenită între autobuze şi cisternă pe şoseaua Kabul-Kandahar, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului, Ismail Kawoosi, precizând că bilanţul victimelor ar putea creşte.

Anterior, bilanțul era de aproximativ 50 de morți şi 73 de răniți, relatează Reuters şi DPA.

Potrivit guvernatorului provinciei, Jawid Salangi, două autobuze, care transportau 125 de pasageri de la Kabul către Kandahar (sud), s-au izbit de un camion-cisternă care circula din sens opus, provocând un incendiu ce a cuprins imediat toate cele trei vehicule.

Unităţi ale armatei afgane au fost trimise la locul accidentului, survenit în districtul Moqor, pentru a ajuta la acţiunile de salvare. Mulţi dintre răniţi sunt în stare critică, a precizat guvernatorul.

×
Subiecte în articol: accident Afganistan
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close