Antena 3 CNN Actualitate Accident mortal de muncă la Târgovişte

Accident mortal de muncă la Târgovişte

Accident mortal de muncă la Târgovişte
04 Mai 2007   •   16:34
Combinatul metalurgic Târgovişte - Medicii de la ambulanţă nu au fost lăsaţi să intervină în timp util! - Un bărbat de 35 de ani a decedat în urma unui grav accident de muncă petrecut, vineri dimineaţă, la combinatul metalurgic din Târgovişte, iar doctorul de pe Ambulanţă spune că nu a fost lăsat să intre în incinta societăţii decât după circa 10 minute. ''Am fost solicitaţi la un accident de muncă la combinatul metalurgic din Târgovişte. S-a ajuns foarte repede, însă s-a întârziat foarte mult la poarta instituţiei pentru că nu s-a permis accesul fără acceptul conducerii, aşa ni s-a spus'', a precizat Claudiu Dumitrescu, medicul de pe Ambulanţa care a ajuns la Mechel.

Conform acestuia era necesară o intervenţie rapidă, fiind vorba despre un caz foarte grav. ''Pacientul era în stare foarte gravă cu politraumatism prin cădere de la înălţime. A decedat. Era în stare foarte gravă, cu ruptură de splină, ruptură de ficat. S-a intervenit în sala de operaţii, dar nu s-a mai putut face nimic. Foarte importante au fost şi cele 10-12 minute în care am stat la poartă, pentru că se necesita intervenţie de maximă urgenţă'', a adăugat medicul Claudiu Dumitrescu. Conform şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmboviţa, Gheorghe Ancuţa, accidentul s-a petrecut în jurul orei 9.30. Istrate Nicolae, de profesie termist, a fost pus să urce pe o clădire pentru a decolmata o conductă pluvială.

''S-a urcat pe scara de acces, o scară regulamentară din punct de vedere a protecţiei muncii, cu apărători de la trei metri distanţă de sol, şi a fost găsit căzut. A fost luat şi dus la spital. Nu ştim de ce a căzut şi dacă a căzut prin interiorul sau exteriorul scării, s-a dezechilibrat sau i-a venit rău. Nimeni nu l-a văzut când a căzut şi de unde a căzut. Din primele cercetări nu putem spune de la ce înălţime a căzut, de la trei sau zece metri cât are scara'', a precizat şeful ITM Dâmboviţa, Gheorghe Ancuţa.Cercetările pentru stabilirea exactă a cauzelor producerii accidentului sunt continuate de procuratură şi de ITM. Conducerea combinatului metalurgic din Târgovişte nu a oferit încă un punct de vedere în legătură cu acest accident.

UPDATE ? Reacţia sindicatului: Conducerea Mechel nu are un punct de vedere oficial, iar sindicatul acuză condiţiile de lucru, după accidentul mortal de muncă de vineri, de la combinatul din Târgovişte. ''Poziţia noastră e legată de condiţiile de muncă: faptul că salariaţii sunt obligaţi să execute lucrări în afara domeniului lor de activitate şi a competenţelor pe care le au şi se generează asemenea incidente'', a declarat preşedintele Sindicatului Liber Independent (SLI) COS Târgovişte, Mihai Toma.

Rompres

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close