Antena 3 CNN Actualitate Accidentul în lanț de pe A2 se complică. Ce au constat anchetatorii marți

Accidentul în lanț de pe A2 se complică. Ce au constat anchetatorii marți

Accidentul în lanț de pe A2 se complică. Ce au constat anchetatorii marți
Sursa foto: Foto: Facebook / Departamentul pentru Situații de Urgență
08 Noi 2016   •   18:38

Automobilul instructorului auto de la care a pornit accidentul în lanț de pe Autostrada Soarelui nu are asigurare RCA validă și înregistrată în sistemul CEDAM, relevă cercetările Profit.ro, confirmate și de mai mulți specialiști în asigurări.

Cea mai mare parte a celorlalți șoferi aparent vinovați aveau RCA la Asirom, Allianz Țiriac, City Insurance și Omniasig. În grupul de 32 de mașini implicate erau și cel puțin patru automobile asigurate la Carpatica Asig, societate aflată în procedură de faliment.

Recentul accident în lanț  de pe Autostrada Soarelui va fi unul dintre cele mai grele cazuri pentru firmele de asigurare din România.

Nu doar pentru că vinovățiile vor fi foarte greu de stabilit și responsabiltatea financiară a fiecărui asigurător va fi decisă în instanță, dar în accident sunt implicate și automobile care nu au poliță RCA sau au  la companii falimentare sau cu dificultăți de plată.

Cercetările Profit.ro, bazate pe date din ancheta preliminară a poliției și confirmate de mai mulți specialiști în domeniul asigurărilor, relevă faptul că mașina de la care a pornit accidentul nu avea asigurare.

Mai multe detalii, AICI.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close