Antena 3 CNN Actualitate Achitări pe bandă rulantă în dosarele DNA. De ce au fost încătușați oameni nevinovați?

Achitări pe bandă rulantă în dosarele DNA. De ce au fost încătușați oameni nevinovați?

Achitări pe bandă rulantă în dosarele DNA. De ce au fost încătușați oameni nevinovați?
27 Iun 2019   •   19:53

Achitări pe bandă rulantă la DNA în ultimele 48 de ore. 

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat definitiv de Curtea Supremă. Judecătorii au decis că acuzațiile extrem de grave pe care i le aduceau procurorii DNA nu se susțin. Vorbim despre trafic de influență, consituirea unui grup infracțional organizat și fals în declarații. Din cauza dosarului penal, Toni Greblă a fost nevoit la acea vreme să renunțe la funcția de judecător CCR. 

„A fost o perioadă de patru ani și jumătate de calvar pentru familia mea, în primul rând, care a fost alături de mine. Apoi a fost vorba de cariera mea, iar astăzi nu știu ce sentimente mă încearcă. După ce mă voi liniști, voi trage o concluzie”, a spus Toni Greblă. 

Și fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost achitat de judecătorii de la ÎCCJ, decizia fiind definitivă. Avesta fusese condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru că ar fi primit o mită de 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul județului Buzău. Cristian David a afirmat de fiecare dată că nu a avut niciun fel de implicare. 

De asemenea, Curtea de Apel Brașov l-a condamnat pe omul de afaceri Remus Turică la patru ani de închisoare cu executare, iar pe Prințul Paul de România la trei ani cu suspendare pentru luare și dare de mită, constituire de grup infracțional și trafic de influență în dosarul retrocedării a 47 de hectare din Ferma Băneasa și Pădurea Snagov. 

Alți șapte inculpați din dosar, printre care oameni de afaceri străini, dar și un fost consilier al lui Tăriceanu și jurnalistul Dan Andronic, au fost achitați. 

Și Călin Popescu Tăriceanu era vizat în dosar pentru mărturie mincinoasă. Tăriceanu a fost achitat definitiv în această speță în aprilie 2019 și a declarat că întreaga procedură ar fi fost o înscenare. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close