Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu: Dosarul acesta nu are nicio legătură cu Antena 3. Societatea civilă ar trebui să aibă o reacţie corectă şi susţinută

Adrian Ursu: Dosarul acesta nu are nicio legătură cu Antena 3. Societatea civilă ar trebui să aibă o reacţie corectă şi susţinută

Adrian Ursu: Dosarul acesta nu are nicio legătură cu Antena 3. Societatea civilă ar trebui să aibă o reacţie corectă şi susţinută
de M.T.    |    01 Oct 2013   •   16:48

Dosarul RCS & RDS - Antena Group, trimis în judecată marţi, nu are nicio legătură cu Antena 3, iar faptul că persoana juridică Antena 3 SA este acuzată de complicitate la şantaj ar trebui să genereze o reacţie corectă, reală şi susţinută a societăţii civile, consideră jurnalistul Adrian Ursu.

„Faptul că, pentru prima dată - trebuie să remarcăm acest lucru - pentru prima dată în jurisprudenţa românească, o instituţie de presă este trimisă în judecată, este un lucru care, probabil, în clipa de faţă, ar trebui să genereze o reacţie corectă, reală şi susţinută a societăţii civile, a tuturor acelor organizaţii care sunt ocupate cu libertatea de exprimare în România", a declarat Adrian Ursu într-o intervenţie telefonică.

„Dosarul acesta nu are absolut nicio legătură cu Antena 3. Dincolo de cât de subţire este acest dosar, dincolo de cât de lipsit de consistenţă şi de probe concrete este acest dosar. Antena Group, cea care este vizată de respectivele acuzaţii, este o societate complet separată de Antena 3. Acele operaţiuni despre care se vorbeşte acolo în relaţia cu RCS & RDS nu aveau nicio legătură cu Antena 3. Difuzarea unor promo-uri pe Antena 3, într-o operaţiune comercială şi fără implicarea conducerii editoriale a Antenei 3, nu justifică în niciun fel târârea celei mai prestigioase instituţii de presă din autodiovizual în acest dosar”, a continuat jurnalistul.

„Suntem în vremea percepţiilor ticăloase. Suntem în vremea în care nu contează ce faci cu adevărat, contează ce spun alţii despre tine că ai făcut. Nu contează că nu ai îndemnat vreo clipă la acţiuni ostile împotriva cuiva, contează că cineva ţi-a decupat o frază, ţi-a remontat-o şi a spus că tu ai făcut asta. Nu contează că nu ai nicio legătură cu povestea asta”, a mai spus realizatorul emisiunii "Secvenţial".

„Trimiterea în judecată nu presupune, în momentul de faţă, nicio consecinţă directă asupra politicii editoriale a Antenei 3, asupra relaţiilor comerciale ale Antenei 3, asupra statutului juridic al societăţii Antena 3, asupra angajaţilor Antena 3, nu presupune nimic. Presupune însă muniţie pentru propaganda băsistă şi o încercare evidentă de a exercita o anumită presiune asupra singurului post de ştiri din România care a reuşit să fie credibil şi să fie iubit de milioane de români”, a concluzionat Adrian Ursu.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close