Antena 3 CNN Actualitate Aeroportul Otopeni, mai sigur ca Heathrow sau Charles de Gaulle

Aeroportul Otopeni, mai sigur ca Heathrow sau Charles de Gaulle

Aeroportul Otopeni, mai sigur ca Heathrow sau Charles de Gaulle
Sursa foto: otopeni aeroport
23 Feb 2009   •   22:27

Aeroportul Otopeni este mai bine vazut decât Heathrow sau Charles de Gaulle. Asta reiese dintr-un studiu realizat de Consiliul Internaţional al Aeroporturilor. Şi în ceea ce priveşte timpul necesar pentru a ajunge la poarta de îmbarcare, Otopeniul a devansat marile aeroporturi din lume clasându-se pe locul al doilea după Singapore. Când vine vorba însă de cum ajungem la Aeroport suntem codaşii clasamentului. Cei care călătoresc cu avionul cred că Aeroportul Otopeni este un loc sigur, confortabil şi accesibil.
În plus, în comparaţie cu alte Aeroporturi unde pasagerii stau şi ore la check in, în Otopeni în cel mult 30 de minute ai trecut graniţa. Asta nu pentru că angajaţii şi pasagerii s-ar mişca cu viteza lumii ci pentru că Otopeniul are doar 700 de hectare. Comparativ cu Heatrow care este de 3 ori mai mare sau cu Aeroportul Charles de Gaulle care are 3 500 de hectare.
Şi în ceea ce priveşte preţul parcării pe aeroport pasagerii au fost mulţumiţi. E mai ieftin ca la Stockholm, Munchen sau Paris. Conform sondajului, călătorilor le este mult mai uşor să schimbe liniile pe Otopeni decât pe aeroporturi din Dubai, Bruxelles, Frankfurt sau Paris. Aşadar nu petreci prea mult timp pe Otopeni dar ... cum ajungi acolo? La acest capitol Aeroportul Internaţional Henry Coandă s-a clasat pe penultimul loc.
Reprezentanţii Ministerului Transporturilor susţin că problema accesului la şi de la Aeroport se va rezolva odată cu introducerea trenului care va transporta pasagerii de la Gara de Nord la Otopeni. Şi în ceea ce priveşte restaurantele şi shoppingul Aeroportul Internaţional Henry Coandă se află pe ultimele locuri. La studiul realizat de Consiliul Internaţional al Aeroporturilor au participat 125 de aeroporturi din întreaga lume.
Observator

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close