Alexandru Rafila avertizează: Testele rapide detectează și noua tulpină de coronavirus, dar nu fac diferența între tulpini

de Silvia Țigănilă    |    09 Ian 2021   •   15:21
Alexandru Rafila avertizează: Testele rapide detectează și noua tulpină de coronavirus, dar nu fac diferența între tulpini Hepta

Profesorul Alexandru Rafila a declarat sâmbătă că testele rapide detectează și noua tupină de coronavirus, dar ele nu pot face diferența între tulpini.

”Ele detectează și noua tulpină, dar nu fac niciun fel de diferență între noua tulpină și tulpina clasică. Nu are niciun fel de putere discrimatorie testul antigenic.

Apropo de extinderea testării rapide, acum cea care e luată în considerare e cea de la unitățile și compartimentele de primiri urgențe. Poate ar fi o idee bună de extindere a testării pe bază de antigen și în alte unități medicale, inclusiv la medicii de familie. Procedura, e clar, trebuie realizată de personal calificat. Deci dacă facem noi acasă, să zic așa, nu avem certitudinea că testul este bine realizat”, a explicat Alexandru Rafila la B1 TV.

Coronavirus în România, 9 ianuarie 2021. Din nou un număr mare de cazuri de coronavirus

Alexandru Rafila a mai declarat că se așteaptă la o creștere a numărului de infectări cu coronavirus.

”Cu cât circulă mai mult virusul, cu cât îl lași să se transmită mai mult, prin multiplicare, apar mutații, ori asta e de fapt filosofia acestei campanii de vaccinare. Această campanie de vaccinare are ca scop limitarea transmiterii, că n-o să poată să elimine transmiterea, în mod evident, dar e important ca transmiterea să fie foarte mult redusă, să nu mai fie comunitară, să fie sporadică.

Lucrul ăsta trebuie în mod evident să se coreleze cu o foarte bună campanie de informare a publicului referitoare la vaccin”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Cum se simte românca infectată cu noua tulpină de coronavirus

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.403 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citiți și: Se dau bani pentru vaccinare! Sumele pe care personalul medical le va primi

Parteneri
x close