Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul SUA: Sunt impresionat de pasiunea tinerilor români care își doresc un viitor mai bun

Ambasadorul SUA: Sunt impresionat de pasiunea tinerilor români care își doresc un viitor mai bun

Ambasadorul SUA: Sunt impresionat de pasiunea tinerilor români care își doresc un viitor mai bun
20 Ian 2016   •   17:41

Ambasadorul SUA București, Hans Klemm, s-a arătat impresionat, într-o întâlnire cu profesorii și studenții de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, de acțiunile de stradă organizate în România în luna noiembrie a anului trecut, el adăugând că tinerii care atunci au cerut în mod pașnic schimbarea au obligația de a participa la fel de activ și la viitoarele alegeri din România, pentru a alege "lideri responsabili".

"Am fost impresionat îndeosebi de pasiunea tinerilor care își doresc un viitor mai bun, unul în care statul de drept triumfă și lupta împotriva corupției este regula. Sper ca acei protestatari și alți oameni vor mărșălui din nou către secțiile de votare atunci când va sosi momentul să își exercite puterea supremă, votul, pentru a alege persoane care vor fi lideri responsabili ai acestei națiuni și conducători ai cetățenilor săi", a afirmat diplomatul american, potrivit Agerpres. 

Înaltul oficial american a evocat, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, personalitatea lui Martin Luther King Jr. El a avut o întrevedere cu rectorul universității, Valentin Popa, iar ulterior a răspuns la întrebările tinerilor legate atât de personalitatea lui Martin Luther King Jr., cât și de probleme principale cu care se confruntă atât România, cât și întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Hans Klemm
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close