Antena 3 CNN Actualitate Amendă de peste 180.000 de euro pentru LIDL. De ce a fost sancționată compania

Amendă de peste 180.000 de euro pentru LIDL. De ce a fost sancționată compania

Amendă de peste 180.000 de euro pentru LIDL. De ce a fost sancționată compania
20 Feb 2016   •   13:26

Înalta Curte Administrativă din Bulgaria (VAS) a confirmat amendarea „Lidl Bulgaria & Co” cu 370.859 leva (cca. 184.500 euro – n.r.) de către Comisia pentru Protecţia Concurenţei de Reclamă/Publicitate Înşelătoare (KZKZR) – a comunicat instituţia, potrivit capital.ro.

Un studiu al KZKZR efectuat în anul 2012 a constatat că sloganul „Cel mai bun din Bulgaria, cel mai bun din Europa” a fost o campanie publicitară cu caracter înşelător. Hotărârea VAS a reluat ad litteram constatările KZKZR despre infracţiunea săvârşită.

Înalta instanţă şi comisia de resort au fost de părere că legătura dintre produsele cărora li se făcea reclamă şi mărcile lor comerciale, asociate cu sintagma „cel mai bun”, a creat convingerea despre cea mai bună calitate la acea categorie, oferită sub respectivele mărci, despre ai cărei indicatori de calitate s-a stabilit că se apropiau de limita mărfurilor admisibile ca termen de garanţie.

VAS a confirmat că, prin modul de prezentare, mesajul publicitar a fost în stare să influenţeze comportamentul economic al consumatorilor, conferind un avantaj nejustificat faţă de alte firme care ofereau aceeaşi categorie de produse.

×
Subiecte în articol: Lidl amenda
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close