Antena 3 CNN Actualitate Ce amenzi riscă românii care dețin aparate de aer condiționat în apartament și nu respectă această regulă

Ce amenzi riscă românii care dețin aparate de aer condiționat în apartament și nu respectă această regulă

Proprietarii apartamentelor care dețin aer condiționat riscă amenzi usturătoare!

Ce amenzi riscă românii care dețin aparate de aer condiționat în apartament și nu respectă această regulă
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   06:00

O femeie din Constanța a fost dată în judecată pentru cele două aparate de aer condiționat din propriul birou.  

Totul a început în 2018, când femeia din Constanța a fost amendată de către Poliția Locală din cauza faptului că sistemul de evacuare al apei din cele două aparate de aer condiționat era poziționat chiar în dreptul ușii de acces în clădire.   

„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat. S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere“, se arată în hotărârea judecătorească. 

Potrivit hotărârii, femeia ar fi ignorat măsurile privind protecția mediului, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare și faptul că prezintă un grad de pericol social ridicat.

Pentru neplăcerile create de evacuarea apei de la cele două sisteme de aer condiționat, femeia a primit o amendă de 500 de lei. 

”Fapta petentei de a ignora măsurile cu caracter normativ instituite de autoritățile locale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare, prezintă un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, în condițiile în care a produs și consecințe, determinând formularea unei sesizări împotriva sa“, se mai arată în hotărârea judecătorilor, potrivit cancan.ro.

×
Subiecte în articol: aer conditionat amenda
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close