Antena 3 CNN Actualitate Ancheta în cazul Ciorogârla a costat mai mult decât armele furate

Ancheta în cazul Ciorogârla a costat mai mult decât armele furate

Ancheta în cazul Ciorogârla a costat mai mult decât armele furate
Sursa foto: arme
05 Mar 2009   •   20:31

Cei 11 militari trimişi în judecată în cazul Ciorogârla au costat statul român mai mult decât armamentul dispărut.
Costul trece de 50.000 de euro, de şase ori preţul pistoalelor. Fiecare amprentă, expertiză şi test ADN vor fi suportate de vinovaţi. Însă doar dacă tribunalul decide că ei sunt.

Dupa ce s-a dat alarma la Ciorogârla, zeci de echipaje de poliţie au descins în pădure. Criminaliştii de la IGP au stat o săptămână şi au prelevat probe cu nemiluita. Probe din depozit. Probe de pe uşi, probe de pe culoare. probe de pe gard, probe de dincolo de gard. S-au cules sute de amprente, urme de picioare, s-au facut masurători, experimente judiciare şi sute de analize de laborator.

Ancheta a durat o lună. 11 militari au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de sustragerea armelor. Ca să ajungă la ei, anchetatorii au adunat zeci de probe. În afară de carburant şi orele de lucru, cercetarea la faţa locului a costat peste 50.000 de euro.

Pâna acum, nici măcar o armă, din cele 62 furate din depozitul de armament, nu a fost gasită. Procurorii au audiat zeci de oameni, şi alte mii de persoane au fost percheziţionate în aproape toată ţara. 3.086 de poliţişti au lucrat în fiecare zi timp de 24 de zile la acest caz. S-au efectuat descinderi şi filtre atât în Bucureşti cât şi în judeţele din jur. Nimic. Armele parcă au intrat în pământ.

Valoarea armamentului furat a fost estimată de Ministerul Apararii Naţionale la peste 34.000 de lei, adica 8.000 de euro. Nu se ştie însă dacă aceste arme au fost vândute şi unde. Costul lor pe piaţa neagră poate ajunge şi la 60.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii militari, costurile anchetei vor fi suportate de cei 11 inculpaţi. Dar asta, numai după terminarea procesului şi în cazul unei condamnări.

Observator

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close