Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la Petrila. Opt angajaţi ai minei, cercetaţi pentru dispariţia unui aparat de măsurare a gazelor din subteran

Anchetă la Petrila. Opt angajaţi ai minei, cercetaţi pentru dispariţia unui aparat de măsurare a gazelor din subteran

Anchetă la Petrila. Opt angajaţi ai minei, cercetaţi pentru dispariţia unui aparat de măsurare a gazelor din subteran
Sursa foto: Mina Petrila
14 Feb 2009   •   14:41

Opt angajaţi ai minei Petrila sunt cercetaţi, sub acuzaţia de favorizare a infractorului, după ce unul din aparatele de măsurare a nivelului gazelor din subteran, recuperat din mină după accidentul din 15 noiembrie, a dispărut. Aparatul este foarte important, pentru că ar putea constitui o probă importantă în anchetă. Avocatul apărării, Constantin Graure, a solicitat confruntarea părţilor şi examinarea cu aparatul poligraf. În acest moment, dosarul se află în faza de cercetare prealabilă.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara au depus o plângere penală la poliţie după ce o serie de probe materiale au dispărut fără urmă. Plângerea a fost depusă la începutul lunii decembrie, după ce nu au mai găsit aparatul "multigaz", instrument care măsoară simultan concentraţiile a cinci tipuri de gaze din subteran.
13 mineri au murit pe 15 noiembrie, în urma a două explozii care s-au produs în mina Petrila. Alţi 13 oameni au fost răniţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close