Antena 3 CNN Actualitate Liber la angajări, la stat. Parlamentul a deblocat posturile libere din administrația publică

Liber la angajări, la stat. Parlamentul a deblocat posturile libere din administrația publică

Este liber la angajări în instituţiile publice după ce Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 183/2020, astfel că sunt permise, pe o perioadă de şase luni, concursurile pentru ocuparea posturilor vacante.

Liber la angajări, la stat. Parlamentul a deblocat posturile libere din administrația publică
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   15:18

Potrivit legislaţiei în vigoare, în perioada stării de alertă se pot organiza concursuri de angajare pentru ocuparea posturilor vacante doar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în sistemul judiciar, potrivit agerpres.ro.

Acum, deputaţii au decis ca să poată fi scoase la concurs posturile vacante din instituţii şi autorităţi publice, pe o perioadă de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a OUG.

"Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021", prevede textul adoptat de deputaţi.

Parlamentarii şi-au motivat votul prin faptul că "administraţia publică se confruntă cu un număr mare de pensionări şi plecări din sistem, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată, ceea ce face necesară această măsură, de ocupare a posturilor vacante şi temporar vacante", se precizează în raportul comisiei.

Camera Deputaţilor este for decizional. 
 

×
Subiecte în articol: angajări stat
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close