Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 a luat roşii din România şi din import şi le-a dus la analize. Care sunt "curate". Medic: Acestea au un număr "neobişnuit de mare" de pesticide

Antena 3 a luat roşii din România şi din import şi le-a dus la analize. Care sunt "curate". Medic: Acestea au un număr "neobişnuit de mare" de pesticide

Mâncăm şi nu prea ştim ce mâncăm. Dacă pregătim o salată de vară cu roşii, nu înseamnă neapărat că ea este şi sănătoasă.

Antena 3 a luat roşii din România şi din import şi le-a dus la analize. Care sunt "curate". Medic: Acestea au un număr "neobişnuit de mare" de pesticide
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    05 Sep 2020   •   10:30

Antena 3 a dus la laborator mai multe tipuri de roşii de la noi, dar şi din import. Tomate din Giurgiu, Teleorman, Turcia şi Polonia. Analizele au arătat urme de pesticide la limită, pentru tomatele cherry turceşti, spre exemplu, potrivit experimentului prezentat sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3.

Medic: E un număr "neobişnuit de mare" de pesticide într-un singur produs

Testele făcute în laborator au arătat că roşiile din Teleorman şi Polonia nu aveau pesticide, cele de la Giurgiu conţineau un pesticid, iar cele mai multe substanţe dăunătoare se aflau în tomatele cherry din Turcia, respectiv nouă la număr.

Roşii de pe tarabe, duse la laborator. Ce s-a găsit în ele

Specialiştii spun că este un număr "neobişnuit de mare" de pesticide într-un singur produs, dar la limită, iar "consumul repetitiv al acestor produse este periculos pentru organism", spun medicii.

Cât de periculoase sunt roşiile cu pesticide

"Nouă substanţe într-un singur produs e oarecum neobişnuit de mult.

Sunt foarte multe studii care arată o corelare între consumul de alimente cu pesticide şi anumite boli neurologice, precum Parkinson sau ADHD, unele forme de cancer sau limfom, dar aceste substanţe afectează şi sistemul endocrin, pentru că mimează anumite substanţe din organism", a atenţionat medicul toxicolog Radu Ţincu.
 

×
Subiecte în articol: rosii Agricool
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close