Antena 3 Actualitate Anunț de ultimă oră: Statele Unite pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, ”marioneta Chinei”

Anunț de ultimă oră: Statele Unite pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, ”marioneta Chinei”

29 Mai 2020   •   21:10
Anunț de ultimă oră: Statele Unite pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, ”marioneta Chinei”
Sursa foto: Hepta

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, acuzând organizația că a devenit, în esență, ”marioneta Chinei” și a nu a luat nicio măsură privind refomarea sa, după problemele apărute odată cu pandemia de coronavirus, potrivit Reuters.

Donald Trump a precizat că fondurile pe care partea americană le acorda OMS vor fi redirecționate către alte organisme.

În conferința de presă susținut vineri la Rose Garden, Trump a reluat acuzațiile privind modul în care organizația a gestionat pandemia de coronavirus și, OMS făcând jocurile Chinei și dezinformând lumea întreagă cu privire la apariția virusului.

"China are control total asupra OMS în ciuda faptului că Beijingul contribuie cu doar 40 de milioane de dolari pe an, în timp ce SUA au plătit aproximativ 450 de milioane de dolari anual. Am prezentat în detaliu reformele pe care trebuia să le facă și am discutat direct cu ei, dar au refuzat să le pună în aplicare”, a declarat Trump.

La 15 aprilie, preşedintele Donald Trump anunţa suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul "proastei gestionări" a pandemiei noului coronavirus, informează miercuri agenţiile de presă internaţionale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close