Antena 3 CNN Actualitate Aparatele regelui Carol I folosite în spital

Aparatele regelui Carol I folosite în spital

Aparatele regelui Carol I folosite în  spital
06 Mai 2007   •   17:22

În subsolul Spitalului Floreasca , la fizioterapie, se folosesc şi astăzi câteva aparate pentru gimnastică şi recuperare care i-au aparţinut regelui Carol I. Aparatele sunt grozave, spun medicii. Mult mai eficiente decât cele moderne. Mulţumiţi de ele sunt şi pacienţii, care povestesc că simt mai puţină durere.

Când intri în sala de recuperare ai surpriza să găseşti aici un mic muzeu. Patru aparate negre, uşor prăfuite, fac notă discordantă cu tot ceea ce le înconjoară. Medicii le folosesc pentru cei care au avut probleme la oasele sau ligamentele de la picioare, pentru cei care au avut fracturi. Spitalul nu le foloseşte din sărăcie, ci pentru că nu există înlocuitori. Aparatele au fost primite prin donaţie imediat după înfiinţarea spitalului. Şi de atunci, spun medicii, aparatele au fost folosite fără întrerupere.

Piese de schimb oricum nu mai există pentru aparatele regale, fabricate în Germania. Iar cei mai mulţi dintre pacienţi ştiu povestea aparatelor. În spitalele româneşti aparatură veche găseşti peste tot. Mai rar aparate vechi, funcţionale şi eficiente precum cele ale regelui Carol.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close