Antena 3 CNN Actualitate Aplicația românească ce-i demască de la distanţă pe angajaţii care nu poartă mască

Aplicația românească ce-i demască de la distanţă pe angajaţii care nu poartă mască

Românii care lucrează de la birou vor putea fi verificaţi de la distanţă, de către angajatori, dacă poartă sau nu mască de protecţie şi dacă aceasta este utilizată corect.

Aplicația românească ce-i demască de la distanţă pe angajaţii care nu poartă mască
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    26 Oct 2020   •   18:15

La fel, şi vizitatorii unei instituţii pot fi controlaţi de la distanţă, în timp real, dacă au mască de protecţie, în plină pandemie. Totul, cu ajutorul unei aplicaţii.

Aplicaţia este făcută de o companie din România. În plus, cu ajutorul ei, se poate detecta dacă persoanele respective poartă corect masca.

Cum funcţionează aplicaţia

Reprezentanţii companiei Starbyte spun că acest lucru este posibil, pentru că mecanismul utilizează algoritmi de detecție și recunoaștere a feței.

Astfel, aplicația poate diferenția persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenționând atunci când cei din urmă nu respectă regulile impuse de medici în plină pandemie COVID-19.

Aplicaţia îi demască şi pe cei care nu poartă corect masca

Un alt avantaj este acela că aplicația poate fi utilă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu respectă obligativitatea de a purta corect masca, adică pe nas și gură, în toate spațiile în care aceasta este obligatorie. 

Concret, atunci când camera surprinde o persoană care nu se conformează regulilor, o notificare va fi trimisă administratorului/responsabilului pe telefon, PC sau tabletă.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Starbyte aplicatie mască
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close