Antena 3 CNN Actualitate Aproape 200 de cetățeni străini, depistați în situații ilegale pe teritoriul țării, în luna decembrie

Aproape 200 de cetățeni străini, depistați în situații ilegale pe teritoriul țării, în luna decembrie

Aproape 200 de cetățeni străini, depistați în situații ilegale pe teritoriul țării, în luna decembrie
31 Dec 2015   •   15:43

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări au depistat, în luna decembrie, în situații ilegale, 195 de cetățeni străini, sancționați cu amenzi în valoare totală de 44.425 lei în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, transmite Agerpres.
Dintre aceștia — majoritatea originari din țări precum Israel, Moldova, Sri Lanka, Bangladesh și Maroc — 67 au întrunit condițiile necesare prelungirii dreptului de ședere, pentru 93 a fost luată măsura îndepărtării de pe teritoriul țării, iar pentru 35 s-au dispus alte măsuri, precizează IGI într-un comunicat remis joi AGERPRES.

De asemenea, societățile comerciale la care au fost depistați cetățeni străini prestând activități lucrative fără forme legale au fost sancționate contravențional cu suma totală de 30.500 lei, în conformitate cu prevederile ordonanței 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Cei în cauză au fost depistați în cadrul celor 148 de acțiuni și controale ale polițiștilor IGI, în cooperare cu alte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini la nivel național.

Potrivit comunicatului, în contextul declarării ca indezirabil de către Curtea de Apel București a unui cetățean iordanian, polițiștii Direcției Migrație și Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța au întreprins măsuri specifice în vederea identificării și luării în custodie publică a acestuia.

Ulterior, în vederea punerii în executare a hotărârii instanței, cetățeanul străin a fost cazat în unul din centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări, declanșându-se totodată procedurile pentru îndepărtarea sub escortă a acestuia de pe teritoriul național.

În domeniul azilului, în aceeași perioadă, au fost depuse 64 de solicitări pentru acordarea unei forme de protecție internațională în România. Cele mai multe persoane sunt din state precum Siria, Bangladesh și Irak, mai precizează IGI.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close