Antena 3 CNN Actualitate Arhiepiscopul Teodosie neagă că ar fi primit mită: ?Am greşit că am mers la Parchet? (VIDEO)

Arhiepiscopul Teodosie neagă că ar fi primit mită: ?Am greşit că am mers la Parchet? (VIDEO)

Arhiepiscopul Teodosie neagă că ar fi primit mită: ?Am greşit că am mers la Parchet? (VIDEO)
Sursa foto: Teodosie
23 Aug 2009   •   13:59

Acuzat de luare de mită şi complicitate la fals intelectual, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a vorbit, pentru prima dată, despre scandalul în care este implicat. În emisiunea Q&A, moderată de Alessandra Stoicescu şi difuzată de Antena 3, arhiepiscopul a încercat să îşi demonstreze nevinovăţia, susţinând că nu a luat niciodată şpagă.

Înregistrările prezentate de jurnalişti descriu modul în care Arhiepiscopul Tomisului, l-ar fi ajutat pe un reporter să se înscrie la Facultate de Teologie şi să devină preot, în schimbul unor cadouri şi sume de bani. Arhiepiscopul Tomisului a explicat discuţia avută cu jurnalistul: ?A transformat dialogul pe care l-a avut cu mine într-un scenariu tendenţios. Nu i-am cerut nimic, nu mi-a dat nimic. Mi-a cerut doar ajutor să devină cleric?.

Arhiepiscopul spune că singurul lucru pe care l-a făcut a fost să caute soluţii pentru a-l ajuta pe reporter să-şi reia cariera preoţească pe care acesta susţinea că o abandonase. ?Mi-a spus că are seminarul şi eu nu am cercetat actele şi atunci am căutat soluţii potenţiale, posibile, nu i-am făcut nici o promisiune fermă?, spune Înalt Prea Sfinţitul Teodosie

Cazul a ajuns în atenţia Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, in luna martie 2009, care a declanşat o anchetă pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual. Dosarul a fost preluat, apoi, de parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde arhiepiscopul s-a prezentat la audieri, la sfarsitul lunii trecute, pentru a fi audiat, susţine înaltul prelat, de un procuror adus din concediu: ?Eu consider că e un abuz mai ales pentru faptul că a venit din concediu să mă ancheteze. Cred că am greşit că am mers la Parchet?

Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat pentru că ar fi intermediat înscrierea, pe baza de documente false, antedatate la Facultatea de Teologie, a reporterului de la ziarul "România Liberă", în schimbul sumei de 3.000 de euro.



Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close