Antena 3 CNN Actualitate Incredibil. Pentru ce dă Armata Română un milion de euro

Incredibil. Pentru ce dă Armata Română un milion de euro

Incredibil. Pentru ce dă Armata Română un milion de euro
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Feb 2016   •   13:25
Militarii români îşi schimbă chipiele şi beretele. Nu cu alte modele ci doar cu unele noi. Statul Major General a pregătit un milion de euro pentru a le acoperi capul militarilor români.

Din cererea de ofertă lansată deja de Ministerul Apărării prin Statul Major General, pe site-ul guvernamental de licitaţii publice cele mai scumpe sunt căciulile din blană de nutriet.

Pentru 80 de bucăţi, cantitatea minimă acceptată, ministerul este dispus să dea 357.000 de lei. Iar apetitul conducerii armatei pentru blană naturală nu se opreşte aici. Vrea şi căciuli caracul

Pentru blana de miel din care să facă cel puţin 40 de căciuli, ministerul va plăti chiar şi 80.000 de lei. La fel de scumpe sunt şi chipiele purtate de regimentul de gardă Mihai Viteazu.

Ministerul vrea să cumpere între 40 şi 400 de astfel de piese cu 45.000 de lei. Nici femeile din armată nu sunt uitate. Pentru pălăriile lor ,ministerul va plăti peste 100.000 de mii de lei.

Însă, suma cea mai mare o va da conducerea armatei pentru banala bască, 3.330.000 de lei. Este acoperămîntul pentru cap cel folosit de militarii români, de la soldat şi pînă la ofiţer. Aşa că e normal ca să cumpere cît mai multe. Adică, 90.000 de berete. În total, pentru şăpcile, căciulile, beretele sau pălăriile militarilor, Ministerul Apărării va plăti peste 4.400.000 de lei.

×
Subiecte în articol: Armata Română militari guvern
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close