Antena 3 CNN Actualitate Atentat terorist dejucat în Franţa. Un al doilea suspect inculpat în Belgia

Atentat terorist dejucat în Franţa. Un al doilea suspect inculpat în Belgia

Atentat terorist dejucat în Franţa. Un al doilea suspect inculpat în Belgia
Sursa foto: Foto. Agerpres/EPA
27 Mar 2016   •   13:56

Justiţia belgiană a inculpat un al doilea suspect arestat la Bruxelles în ancheta privind o tentativă de atentat dejucată joi în Franţa, a anunţat duminică procurorul federal, relatează AFP și Agerpres.

Abderamane A., arestat vineri şi a cărui stare de arest a fost prelungită sâmbătă, a fost inculpat pentru 'participare la activităţile unui grup terorist' Parchetul a anunţat deja sâmbătă inculparea unui prim suspect în Belgia, Rabah N, în acest caz distinct de atentatele de la Bruxelles. Abderamane A., că cărui identitate nu a fost precizată complet, a fost rănit la picior în cursul arestării sale, în apropierea unei staţii de tramvai din centrul capitalei belgiene.

Franţa a anunţat că a dejucat un plan de atentat 'într-un stadiu avansat' arestându-l joi pe francezul Reda Kriket, în vârstă de 34 de ani. După arestarea acestuia, au fost descoperite arme şi explozibili într-un apartament la periferia Parisului.

Kriket a fost condamnat în contumacie la Bruxelles în iulie 2015, împreună cu Abdelhamid Abaaoud, implicat ulterior în atentatele de la Paris din noiembrie 2015 şi ucis de poliţie, într-un proces referitor la o filieră jihadistă care trimitea combatanţi în Siria, potrivit unor surse ale poliţiei franceze.

×
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close