Antena 3 Actualitate Autorităţile din Bucureşti se pregătesc pentru prima ninsoare în Capitală

Autorităţile din Bucureşti se pregătesc pentru prima ninsoare în Capitală

de Redacția Antena 3    |    03 Dec 2021   •   12:31
Autorităţile din Bucureşti se pregătesc pentru prima ninsoare în Capitală
Sursa foto: Primăria Municipiului Bucureşti/Facebook

Odată cu răcirea vremii în Capitală încep pregătirile pentru venirea iernii. Dacă în prima parte a zilei avem temperaturi de primăvară, spre seară, posibil să vedem primii fulgi.

Cristi Popovici vă prezintă cum decurg pregătirile pentru prima ninsoare în Capitală. 

Un val de aer polar cuprinde țara noastră.

Îl vor simți mai întâi locuitorii din nord, apoi spre seară, ninsorile ajung şi în sud, unde am putea avea primii fulgi chiar şi în Capitală.

Ziua cu două anotimpuri în Bucureşti

La prânz vreme de primăvară, odată cu lăsarea întuneriului vine prima ninsoare din acest sezon în Bucurşti.

Vor fi diferenţe majore de temperaturi. De la 15 grade ziua, sunt aşteptate precipitaţii cu posibila transformare noaptea în ninsoare , iar sâmbăta cel mult 5 grade în termometre.

Primarii de sector din Bucureşti spun că sunt pregătiţi pentru deszăpezire

Sectorul 4, de exemplu, este pregătit cu 136 utilaje, 500 de muncitori, 3000 tone clorură de sodiu. Anul trecut au plătit 5.370.605,87 lei cu TVA.

În Sectorul 6 sunt pregătite 78 de utilaje, 5.000 de tone de sare și 1.200 de tone de Eco Taw, dar şi 500 muncitori.

Meteorologul Alina Şerban, despre valul de aer polar din ţara noastră

”Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, la momentul acesta deja este prezent în vest, în nord-vest, va coborî treptat spre centru iar spre seară și la noapte și în partea de sud-est a țării. 

Vine deocamdată cu precipitații sub formă de ploaie, chiar și în zonele montane, care se vor transforma treptat, pe măsură ce masa de aer rece avansează, în lapoviță și ninsoare. Însă precipitațiile sub formă de ninsoare și cu depunere de stat de zăpadă vor fi în zonele montane, acolo unde vor fi asociate cu intensificări ale vântului, rafale mai ales pe creste de peste 70 - 80 km/h, astfel încât ninsoarea va fi viscolită. 

Lapoviță și ninsoare vom întâlni și în zonele mai joase de relief, dar este foarte probabil ca undeva spre dimineață, în jurul Capitalei, să vedem și niște fulgi de nea”. a declarat meteorologul Alina Șerban, la Antena 3. 

Citiţi şi: Alertă de ninsori și viscol în toată România! Zăpada a început deja să cadă

×
Subiecte în articol: București ninsoare autorităţi Capitală
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close