Antena 3 CNN Actualitate Avalanșă de copii bolnavi la urgență. Ministrul Sănătăţii, la Marie Curie: Luptăm înainte!

Avalanșă de copii bolnavi la urgență. Ministrul Sănătăţii, la Marie Curie: Luptăm înainte!

Avalanșă de copii bolnavi la urgență. Ministrul Sănătăţii, la Marie Curie: Luptăm înainte!
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Feb 2016   •   09:14

Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş Cadariu a afirmat, luni dimineață, că astăzi vor avea loc noi externări la Spitalul Marie Curie, unde șase bebeluși din Argeș sunt încă internați.

”Luptăm înainte”, a spus ministrul, la plecarea din spital.

Avalanşă de internări la Marie Curie

Panicaţi, peste 300 de părinţi şi-au adus la spital copiii care aveau stări de greaţă şi vărsături, aşa că la primiri urgenţe medicii abia au putut face faţă numărului mare de cazuri.

Oamenii sunt speriaţi după îmbolnăvirile în rândul nou-născuţilor din Argeş, mai ales că nimeni nu a fost în stare să indice o cauză clară a infectărilor.

În timp ce responsabilii "investighează, analizează, cercetează, aşteaptă rezultate", oamenii nu ştiu încă ce le îmbolnăveşte copiii. Aşa că la primul semn de boală, dau fuga la secţiile de urgenţe ale spitalelor de pediatrie.

Din fericire, în ultimele zile nu au apărut cazuri noi de îmbolnăviri cu E.Coli. În acest moment, la Secţia de Nefrologie a Spitalului Marie Curie mai sunt internaţi şase copii.

În spitalele din judeţul Argeş sunt internaţi în acest moment 45 de copii care prezintă scaune diareice. Ministrul Sănătăţii a anunţat că a transmis deja un set de măsuri preventive către şcoli.

În ceea ce priveşte existenţa unei adrese din partea Inspectoratului Şcolar Bucureşti care arată că profesorii sunt cei care urmează să facă triajul epidemiologic al copiilor, Patriciu Achimaş Cadariu afirmă că responsabilitatea pentru sănătatea copiilor o au atât profesorii, cât şi părinţii.


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close