Antena 3 CNN Actualitate Averile uriaşe deţinute de şefii de la ANAF şi Ministerul Finanţelor anchetaţi în dosarul "Murfatlar”

Averile uriaşe deţinute de şefii de la ANAF şi Ministerul Finanţelor anchetaţi în dosarul "Murfatlar”

Averile uriaşe deţinute de şefii de la ANAF şi Ministerul Finanţelor anchetaţi în dosarul "Murfatlar”
22 Oct 2016   •   13:10

Terenuri în Bucureşti şi în mai multe judeţe, apartamente, vile, case de vacanţă, salarii anuale între 70.000 şi 120.000 de lei şi indemnizaţii de la firmele în care statul este acţionar au acumulat directorii din Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF acuzaţi, în dosarul "Murfatlar”, de abuz în serviciu, pentru că au sprijinit firme care produc şi comercializează băuturi alcoolice ce au produs un prejudiciu de 600 milioane de lei prin neplata unor taxe, returnări de TVA şi emiterea de facturi false, scrie news.ro.

Cristian George Lascu era, potrivit declaraţiei sale de avere din martie 2016, director general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice. Acesta deţine trei terenuri în judeţul Prahova şi Bucureşti, o casă în Capitală şi o casă de vacanţă în Tohani, Prahova. În ultimul an a vândut două autoturisme cu 20.000 de euro şi are datorii la CEC de 400.000 de euro. În ultimul an fiscal a încasat un salariu de 121.000 de lei, la care se adaugă veniturile soţiei, angajată a Imprimeriei Naţionale.

Irina Tănase era, în martie 2016, şef Serviciu Autorizări în Direcţia Generală a Vămilor. Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine patru terenuri în Argeş, Giurgiu, Ilfov şi Olt, un apartament în Bucureşti şi două case în Giurgiu şi Olt. Are un împrumut la banca de 81.000 de euro şi a încasat un salariu de 75.000 de lei pe an.

Ultima declaraţie de avere a Ioanei Toma datează din decembrie 2012, când ocupă funcţia de director general al Direcţiei Juridice a ANAF. Ea a notat atunci în declaraţia de avere că are două terenuri în Câmpina, două apartamente în Bucureşti, un autoturism Mercedes, bijuterii în valoare de 135.000 de lei şi datorii de 100.000 de euro. Salariul anual încasat de la ANAF era atunci de 56.000 de lei.

 

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close