Antena 3 CNN Actualitate Avertisment privind un nou virus. Provoacă febră hemoragică şi atacă mai multe organe

Avertisment privind un nou virus. Provoacă febră hemoragică şi atacă mai multe organe

Brazilia a înregistrat pentru prima dată după 20 de ani un deces de febră hemoragică provocat se pare de un nou virus detectat în această ţară sud-americană.

Avertisment privind un nou virus. Provoacă febră hemoragică şi atacă mai multe organe
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Ian 2020   •   11:01

Pacientul a decedat în statul Sao Paulo pe 11 ianuarie şi a fost îngrijit în trei spitale unde a fost supus mai multor analize pentru a identifica maladii, precum febra galbenă, hepatita virală, febra dengue sau zika, însă toate au fost eliminate.

Examinări complementare au detectat prezenţa unui arenavirus, în general asociat bolilor transmise de rozătoare oamenilor, ce provoacă febră hemoragică şi care atacă mai multe organe.

Boala, potrivit Ministerului Sănătăţii, este „extrem de rară” şi prezintă simptome precum febră, dureri musculare, pete roşii pe corp, dureri de gât, de stomac şi de cap, printre altele.

Autorităţile medicale nu au confirmat încă originea contagierii pacientului dar au reamintit că, în majoritatea cazurilor, persoanele contractează boala prin inhalarea particulelor din urină sau materii fecale ale rozătoarelor infectate.

Citiți și:

Un virus ucigaș se răspândeşte rapid în lume, iar autorităţile române sunt în alertă. Epidemia ar putea ajunge şi la noi în ţară! Ce trebuie să știm

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brazilia febră hemoragică
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close