Antena 3 CNN Actualitate Avocaţii lui Năstase au cerut audierea lui Grăjdan, Alin Teodorescu, Rovana Plumb şi Liviu Harbuz

Avocaţii lui Năstase au cerut audierea lui Grăjdan, Alin Teodorescu, Rovana Plumb şi Liviu Harbuz

Avocaţii lui Năstase au cerut audierea lui Grăjdan, Alin Teodorescu, Rovana Plumb şi Liviu Harbuz
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Iun 2012   •   12:12

Avocaţii lui Adrian Năstase au cerut, miercuri, Completului de cinci judecători al instanţei supreme audierea lui Adrian Balaban-Grăjdan şi Alin Teodorescu în calitate de martori, cerând totodată reaudierea lui Ion Dumitru, a Rovanei Plumb şi a lui Liviu Harbuz, informează Mediafax.

Magistraţii instanţei supreme au reluat, miercuri, discuţiile în dosarul în care Adrian Năstase şi celelalte persoane acuzate în dosarul "Trofeul calităţii" au contestat condamnările primite.
   
Avocaţii lui Adrian Năstase au solicitat instanţei să încuviinţeze audierea fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Constantin Adrian Balaban-Grăjdan, demis după ce a trimis la instanţa supremă o adresă prin care arăta că ISC nu se mai constituie parte civilă în dosarul "Trofeul calităţii".
   
"Balaban-Grăjdan a ocupat funcţii de conducere şi în 2008 la Institutul de Stat pentru Construcţii şi poate relata din corespondenţa internă a ISC că nu există prejudiciu, şi poate relata care a fost insistenţa din 2008 a DNA cu privire la constituirea ISC ca parte civilă", au spus avocaţii.
   
Totodată, potrivit avocatului Ion Cazacu, reaudierea lui Balaban-Grăjdan, Alin Teodorescu, Ion Dumitru, Rovana Plumb şi a lui Liviu Harbuz este concludentă deoarece judecătorul fondului nu a dorit să consemneze depoziţiile acestora şi a respins Apărării o serie de întrebări adresate martorilor.
   
Avocatul a mai cerut emiterea unor adrese la Consiliul Superior al Magistraturii şi la Monitorul Oficial pentru remiterea decretului prezidenţial de numire în funcţia de judecător a Ioanei Bogdan.
   
"În Monitorul Oficial nu există un decret de numire a judecătoarei Ioana Bogdan, am introdus numele persoanei în motorul de căutare Monitor Expert şi rezultatul a fost zero. Am căutat şi numele judecătorului din componenţa actualului complet şi am găsit decretele de numire", a spus Ion Cazacu.
   
Avocatul lui Adrian Năstase a explicat că doar decretul prezidenţial de numire în funcţie conferă judecătorului inavomobilitate, iar în lipsa acestui decret instanţa de fond nu a fost compusă conform legii.

×
Subiecte în articol: rovana plumb Adrian Nastase
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close