Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Gheorghe Coțofană, despre cercetarea disciplinară a soţiei sale: „I-am înregistrat pe inspectori în calitate de avocat, nu de soţ”

Avocatul Gheorghe Coțofană, despre cercetarea disciplinară a soţiei sale: „I-am înregistrat pe inspectori în calitate de avocat, nu de soţ”

Avocatul Gheorghe Coțofană, despre cercetarea disciplinară a soţiei sale: „I-am înregistrat pe inspectori în calitate de avocat, nu de soţ”
10 Aug 2016   •   22:38

Scandal mediatic în legătură cu Lavinia Coțofană şi soţul său, avocatul Gheorghe Coțofană. Judecătoarea este anchetată de Inspecția Judiciară a CSM, ea fiind acuzată că și-ar fi primit soțul, un avocat condamnat pentru corupție, în biroul de la judecătorie, unde îi acorda acces la date.

Femeia a declarat la Antena 3 că i-a înregistrat pe inspectorii CSM când au mers să-i facă un raport, după ce a făcut plângere penală pentru că ar fost monitorizată, zice ea, fără mandat.

Intrat prin telefon în emisiunea Ediţie specială, de la Antena 3, avocatul Gheorghe Coțofană a venit cu propria sa variantă în legătură cu înregistrarea inspectorilor. „Este un linşaj mediatic. Înregistrările atât cât sunt ele, sunt făcute de către mine în cursul cercetării disciplinare,  în momentul în care am crezut că lucrurile o vor lua pe o cale mai puţin ortodoxă. Nu-mi aduc aminte sincer dacă i-am informat sau nu. În procesul verbal nu e menţionat şi nu sunt menţionate multe lucruri ceea ce înregistrările vor dovedi. Eram în calitate de avocat, nu contează că eram soţul sau nu. Vorbim de o cercetare disciplinară, nu de urmărire penală. În cursul cercetării disciplinare de către inspectorii nu se interzice acest lucru”, a declarat avocatul Coţofană.

Întrebat şi de unde ştia cu o zi înainte de condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, Gheorghe Coțofană a susţinut:  „Nu ştiam, am făcut mai multe pronosticuri şi ar trebui să realizaţi că sunt un avocat care cunoaşte justiţia bună”.
Cât despre amiciţia dintre Lavinia Coţofană şi judecătoarea Camelia Bogdan, avocatul susţine că cele două sunt prietene doar din 2016.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close