Antena 3 CNN Actualitate Anunț important pentru români! Seniorii care vor primi ”a 13-a pensie”. Autoritățile au anunțat perioada în care vor intra banii

Anunț important pentru români! Seniorii care vor primi ”a 13-a pensie”. Autoritățile au anunțat perioada în care vor intra banii

Autoritățile au pregătit ajutoare pentru români, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar astfel, seniorii cu venituri modeste vor primi ”a 13-a pensie”.

Anunț important pentru români! Seniorii care vor primi ”a 13-a pensie”. Autoritățile au anunțat perioada în care vor intra banii
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2023   •   04:00

Românii cu o situație financiară precară vor primi tichete sociale de Crăciun, în acest an. Autoritățile din mai multe localități au pregătit deja ajutoarele. 

În fiecare an, autoritățile locale împart peste 1000 de tichete sociale familiilor nevoiașe.

Tichetele sociale vor fi acordate familiilor ce realizează venituri de până la 530 lei/membru. Termenul limită de depunere a cererilor a fost data de 24 noiembrie.

Primăria Târgu Jiu acordă tichete în valoare de 70 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Mii de angajați români vor beneficia de primă de Moș Nicolae! Banii vor fi virați zilele următoare

Seniorii care vor primi ”a 13-a pensie” de sărbători

Din cauza inflației, mii de pensionari au dat buzna deja la sediul Direcției de Protecție Socială, în vederea depunerii de cereri pentru tichetele sociale de Crăciun.

Aproximativ 11.500 de pensionari, a căror sumă totală a pensiilor nu depășește 1.300 de lei, inclusiv (pensionari de drept și cei cu pensie de invaliditate), precum și asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități sunt beneficiarii acestei campanii.

Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a câte 10 lei fiecare, iar pentru a primi aceste tichete, pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensi

În perioada 6 decembrie 2023 – 5 martie 2024, între orele 8.30 și 15.30, ar urma să fie distribuite tichetele valorice.

Cu tichetele se pot cumpăra alimente şi se pot lua şi mese calde de persoanele vulnerabile, care beneficiază de programul „Sprijin pentru România”.

Județele cu cei mai mulți beneficiari sunt: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410), informează Casa Națională de Pensii.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close