Antena 3 CNN Actualitate Băsescu îi răspunde Madonnei: Nu se poate spune că în România e o politică de discriminare a romilor

Băsescu îi răspunde Madonnei: Nu se poate spune că în România e o politică de discriminare a romilor

Băsescu îi răspunde Madonnei: Nu se poate spune că în România e o politică de discriminare a romilor
Sursa foto: Traian Basescu
29 Aug 2009   •   12:40

În timp ce scandalul armelor şi muniţiei continuă să ia amploare, preşedintele Traian Băsescu s-a aflat vineri seară la Festivalul de cultură a romilor de la Sinaia. Şeful statului a ajuns acolo împreună cu soţia, iar din program nu au lipsit baia de mulţime şi cadourile primite de la romi.

Preşedintele a fost întâmpinat la Sinaia cu urări de bun-venit în limba rromani. Şeful statului a luat tarabele meşteşugarilor la rând şi s-a arătat fascinat îndeosebi de obiectele de aramă. De la fiecare a cumpărat sau a primit câte ceva: linguri de lemn, tuciuri, o pereche de opinici, un bici şi două cravaşe din piele, un bibelou dar şi coliere şi cercei pentru soţie. Şeful statului a mai primit o pălărie, iar soţia sa o rochie tradiţională rromă.

La final, preşedintele a avut numai cuvinte de laudă la adresa meşteşugarilor rromi.

Şeful statului i-a dat şi replica Madonnei, care la începutul concertului de miercuri a vorbit despre discriminarea din România. El susţine că artista nu este bine informată cu privire la tema discriminării în România. ?Nu putem spune că e perfect, dar nici nu se poate spune că în România e o politică de discriminare a romilor. Avem deficienţe educaţionale în unele locuri şi atât?, spune acesta.

La finalul vizitei, preşedintele i-a invitat la Cotroceni pe reprezentanţii comunităţii rome, pentru a discuta împreună cu ei problemele cu care se confruntă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Madonna
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close