Antena 3 CNN Actualitate Băsescu intenţionează să schimbe sistemul constituţional din România

Băsescu intenţionează să schimbe sistemul constituţional din România

Băsescu intenţionează să schimbe sistemul constituţional din România
Sursa foto: Traian basescu Ioan Vida
15 Oct 2009   •   11:56

Sistemul constituţional din România are lipsuri, crede preşedintele Traian Băsescu. Prezent la Palatul Parlamentului, la o reuniune a preşedinţilor Curţilor Constituţionale Europene, şeful statului le-a spus acestora că sistemul din România funcţionează contrar celor din ţările europene şi că trebuie adaptat.

Preşedintele Traian Băsescu intenţionează să schimbe sistemul constituţional din România. În acest sens, el a declarat că a vorbit deja cu Ioan Vida, preşedintele Curţii Constituţionale din România. Şeful statului susţie că intenţionează să facă această schimbare ca urmare a contradicţiilor care există între deciziile finale ale Curţii Supreme şi cele ale Curţii Constituţionale.

Citeşte discursul preşedintelui Traian Băsescu (pdf)

Totodată, şeful statului a declarat că urmare a naturii sale, de instanţă politică jurisdicţională, Curtea Constituţională a României a fost uneori şi dezaprobată de unii dintre actorii vieţii politice sau ai societăţii civile.

La rândul său, şi preşedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, a precizat că există uneori o ostilitate din partea opiniei publice, mai ales atunci când sunt declarate neconstituţionale anumite articole de lege.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close