Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, mesaj către maghiari: "Înţeleg şi respect sentimentul de mândrie". Citeşte discursul integral

Băsescu, mesaj către maghiari: "Înţeleg şi respect sentimentul de mândrie". Citeşte discursul integral

Băsescu, mesaj către maghiari: "Înţeleg şi respect sentimentul de mândrie". Citeşte discursul integral
15 Mar 2010   •   11:44

Preşedintele României, Traian Băsescu, le-a transmis un mesaj maghiarilor, luni, cu ocazia zilei de 15 martie. Şeful statului susţine că maghiarii au dovedit că sunt un popor care a luptat pentru libertate. Traian Băsescu le-a transmis acestora fericire şi bunăstare şi să aibă încredere într-un viitor european mai bun.


?Ziua de 15 martie este comemorată ca ziua de sărbătoare a maghiarilor de pretutindeni, aşa cum Ziua Naţională a României este un moment emoţionant pentru fiecare român, indiferent pe ce meridian al globului s-ar afla", îşi începe şeful statului mesajul postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte mesajul integral al preşedintelui Traian Băsescu (pdf)

"Dragi concetăţeni maghiari, înţeleg şi respect sentimentul de mândrie care vă cuprinde în această zi deosebită şi sunt alături de dumneavoastră. Maghiarii au dovedit în decursul istoriei că sunt un popor care a luptat pentru libertate. Au dovedit-o şi în anul 1956 când s-au ridicat împotriva dictaturii comuniste, dând o direcţie în acest sens în zona Centrală şi de Est a Europei, dar şi în decembrie 1989, când au participat la răsturnarea dictaturii comuniste din România", continuă preşedintele.

Şeful statului le transmite maghiarilor să fie mândri şi de calitatea de cetăţeni români. În plus, Băsescu dă asigurări că relaţiile interetnice din România vor continua să fie unele normale.

"În acelaşi timp, cred că trebuie să fiţi mândri şi de calitatea dumneavoastră de cetăţeni români. România este patria comună a tuturor cetăţenilor ei, indiferent de originile acestora. (...) Prezenţa reprezentanţilor maghiarilor în Parlamentul României, în administraţiile locale şi chiar în Guvern, reprezintă garanţia că relaţiile interetnice din România vor continua în aceeaşi sferă a normalităţii", spune Traian Băsescu.

În închieere, şeful statului le transmite tuturor maghiarilor din România "fericire şi bunăstare şi să aibă încredere într-un viitor european mai bun, alături de toţi ceilalţi cetăţeni români?.

Ziua maghiarilor de pretutindeni marchează începutul revoluţiei de la 1848 la Budapesta şi este sărăbătorită pe 15 martie. Cu această ocazie, în mai multe zone din ţară sunt organizate manifestaţii de amploare, la care sunt aşteptaţi să participe mii de maghiari.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: mesaj maghiari
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close