Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Trebuie să recunoaştem că sistemul educaţional românesc se află în criză (VIDEO)

Băsescu: Trebuie să recunoaştem că sistemul educaţional românesc se află în criză (VIDEO)

Băsescu: Trebuie să recunoaştem că sistemul educaţional românesc se află în criză (VIDEO)
28 Aug 2009   •   11:50

Amendamentele aduse legii educaţiei care sunt conforme cu Pactul pe Educaţie se vor regăsi în forma finală a legii. Este asigurarea pe care a dat-o, vineri, şeful statului, prezent la reuniunea învăţătorilor din întreaga ţară.

Preşedintele Băsescu a declarat că, după o muncă de trei ani a Comisiei Miclea, ceea ce a rezultat este tot ceea ce se putea realiza până în acest moment, "ţinând cont şi de realităţile României".

Traian Băsescu susţine că tot mai mulţi tineri nu reuşesc, după terminarea şcolii, să aibă o pregătire pentru a obţine un loc de muncă.

Şeful statului s-a declarat "un susţinător fără rezerve al unei reforme profunde a sistemului de educaţie". "Trebuie să recunoaştem că sistemul de educaţie românesc se află în criză", a declarat acesta.



Traian Băsescu susţine propunerile comisiei conduse de profesorul Mircea Miclea. Preşedintele este de părere că una din măsurile necesare ar fi depolitizarea sistemului educaţional.

Şeful statului susţine şi introducerea învăţământului preşcolar obligatoriu şi salarizarea profesorilor în funcţie de performanţe.

Traian Băsescu a mai spus că toate amendamentele profesorilor ce se vor suprapune pe principiile din Pactul pentru Educaţie vor fi preluate şi introduse în noua lege a învăţământului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close