Antena 3 CNN Actualitate Bazac acuză Ministerul Sănătăţii de pasivitate în gestionarea cazurilor de gripă porcină din România

Bazac acuză Ministerul Sănătăţii de pasivitate în gestionarea cazurilor de gripă porcină din România

Bazac acuză Ministerul Sănătăţii de pasivitate în gestionarea cazurilor de gripă porcină din România
Sursa foto: bazac
29 Oct 2009   •   17:37

Fostul ministru PSD al Sănătăţii, Ionuţ Bazac a acuzat oficialii Ministerului că au dat dovadă de pasivitate în prevenirea răspândirii virusului H1N1. Bazac a menţionat că, în urma creşterii numărului de îmbolnăviri, ar exista o intenţie ca Ministerul să solicite limitarea întrunirilor publice. Adriean Videanu a confirmat că se analizează posibilitatea de a se da un ordin privind interzicerea întrunirilor publice, din cauza gripei H1N1.

Ionuţ Bazac a declarat că Ministerul Sănătăţii are deja un plan de măsuri de prevenire a infectării, stabilit împreună cu specialişti în sănătate publică. Acest plan nu a mai fost aplicat în ultima lună, potrivit lui Bazac. O consecinţă a acestei pasivităţi este creşterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri, mai ales în şcoli.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat că o comisie analizează posibilitatea instituirii unui ordin care să limiteze numărul de întruniri publice din cauza gripei porcine. Adriean Videanu a respins acuzaţiile lui Bazac privind lipsa de măsuri pentru prevenirea unei epidemii a gripei H1N1.

Antena 3

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close