Antena 3 CNN Actualitate Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului cere schimbarea Constituţiei

Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului cere schimbarea Constituţiei

Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului cere schimbarea Constituţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Dec 2015   •   11:23
Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului Ioan Selejan vrea să schimbe definiţia familiei şi să introducă în Constituţie o prevedere clară conform căreia familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie. 

"Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştrii care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură - familia este întocmită după rânduiala lui Dumnezeu - bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului altar al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre - bărbat şi femeie",
a spus mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.
 
CE PREVEDE CONSTITUŢIA, în privinţa familiei
FAMILIA - articolul 48
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
(2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
(3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie. 
 
 

×
Subiecte în articol: Constitutie
Parteneri
Horoscop 24 septembrie 2023. Săgetătorii transformă dușmanul în prieten
x close