Antena 3 CNN Actualitate Criza "bulinelor roşii" poate fi rezolvată la CEDO

Criza "bulinelor roşii" poate fi rezolvată la CEDO

Criza "bulinelor roşii" poate fi rezolvată la CEDO
Sursa foto: Foto:Agerpres
29 Ian 2016   •   16:39

Românii care locuiesc în blocurile cu risc seisimc ridicat pot obliga statul printr-un proces la CEDO să consolideze de urgență clădirile. Avocatul Artin Sarchizian spune că este afectat însuşi dreptul la viaţă din cauza pericolului în care se află toţi cei care locuiesc în astfel de clădiri.

Statul are obligaţia să ia măsuri, spune avocatul, pentru a înlătura orice fel de risc previzibil şi rezonabil care ar afecta dreptul fundamental la viaţă. Cele mai mari şanse le-ar avea o acţiune colectivă la CEDO, pentru că acolo nu s-ar da o decizie punctuală, ci una care să privească toate clădirile cu bulină.

Avocatul a afirmat, într-o intervenție telefonică la Esențial, că prin semnarea convențiilor europene, statul român s-a obligat să asigure dreptul la viață al cetățenilor.

”Asta înseamnă că statul român are două obligații. Una negativă, de a nu face ceva care ar putea afecta dreptul la viață, și cealaltă pozitivă, de a lua toate măsurile necesare pentru a înlătura o situație de risc care ar viza dreptul la viață al unui cetățean”, a explicat avocatul, la Antena 3.




×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close