Antena 3 CNN Actualitate Boc se întâlneşte cu miniştrii Justiţiei şi Finanţelor pentru a discuta despre salariile magistraţilor

Boc se întâlneşte cu miniştrii Justiţiei şi Finanţelor pentru a discuta despre salariile magistraţilor

Boc se întâlneşte cu miniştrii Justiţiei şi Finanţelor pentru a discuta despre salariile magistraţilor
Sursa foto: catalin predoiu
20 Apr 2009   •   19:16

În prima zi după vacanţă, premierul Emil Boc a convocat o reuniune specială la care vor participa ministrul justiţiei Cătălin Predoiu şi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea. Discuţiile vor avea drept scop găsirea unei soluţii pentru rezolvarea problemelor din sistemul judiciar.

Principala problemă a Ministerului Justiţiei în acest moment este refuzul personalului auxiliar de a se întoarce la muncă. În toată ţara, în ultimele două săptămâni, au avut loc proteste ale grefierilor, supăraţi că nu şi-au primit drepturile salariale câştigate în instanţă.

Aceste drepturi restante înseamnă peste 51 de procente din bugetul total alocat Ministerului Justiţiei, respectiv 121% din bugetul alocat pentru salarii. În aceste condiţii, Cătălin Predoiu consideră că plata acestor drepturi este realizabilă numai în momentul în care Ministerul Finanţelor va găsi o soluţie tehnică, deoarece fondurile există, însă este nevoie de o renegociere cu sindicaliştii şi membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Cătălin Predoiu declara în urmă cu câteva zile că în cazul în care aceasta situaţie nu va fi tranşata cât mai repede, lucrurile se vor agrava şi ne-am putea confrunta cu un blocaj în activitatea instanţelor din întreaga ţară.

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close