Antena 3 CNN Actualitate Români lăsați fără bani, după un control al poliției belgiene

Români lăsați fără bani, după un control al poliției belgiene

Români lăsați fără bani, după un control al poliției belgiene
24 Dec 2015   •   14:43

Doi botoşăneni care se întorceau de la muncă din străinătate susţin că au fost prădaţi de poliţiştii belgieni, care le-ar fi furat din maşină 3.300 de euro, scrie Monitorul de Botoșani.

Dănuţ Mihai Luchian spune că incidentul s-a petrecut pe 20 decembrie, pe autostrada E 40, imediat ce grupul de români plecase din Bruxelles cu destinaţia Germania, de unde urma să preia alte două femei. „Era ora 09.20 - 09.30 şi mergeam cu un Mercedes Sprinter. Imediat ce am ieşit din Bruxelles, în spatele nostru a apărut o maşină de poliţie inscripţionată, o Skoda Octavia echipată şi cu girofaruri, care ne-a urmărit pe o distanţă de circa cinci kilometri, după care ne-au scos de pe autobandă şi ne-au supus unui control antiterorist”, a povestit Dănuţ Mihai Luchian.

Astfel, toţi românii au trebuit să iasă din maşină doar cu actele de identitate, toate bunurile fiind lăsate în interior. Ulterior, unul dintre poliţişti i-a verificat pe toţi în baza de date, după care celălalt a intrat în maşină pentru a verifica microbuzul.

Controlul a durat câteva minute, românii fiind lăsaţi să plece mai departe, dar imediat ce a urcat în maşină, Vasile D. de 30 de ani a descoperit că, din portofel, îi fuseseră sustraşi 2.000 de euro. L-a anunţat imediat pe şofer, pe Dănuţ Mihai Luchian, care şi-a verificat şi el portofelul descoperind lipsa a 1.300 de euro.

Pentru că poliţiştii plecaseră, românii au decis să-şi continue drumul până în prima localitate Vilvoorde, unde au depus plângere împotriva poliţiştilor care i-au verificat.

×
Subiecte în articol: furt
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close