Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii, liberi să se plimbe cu bicicleta şi rolele în parcuri

Bucureştenii, liberi să se plimbe cu bicicleta şi rolele în parcuri

Bucureştenii, liberi să se plimbe cu bicicleta şi rolele în parcuri
Sursa foto: parc
01 Sep 2009   •   12:48

Bucureştenii au căpătat dreptul de a intra cu bicicletele şi rolele în parcuri şi de a sta pe iarbă. Deciziile au fost luate în cadrul unei şedinţe a consilierilor municipali. Luni, consilierii municipali ai Capitalei au aprobat şi o investiţie de 6,5 milioane de euro pentru pistele de biciclişti, arată Gândul.

Potrivit proiectului, pistele urmează să fie realizate în continuarea celor vechi, pe o suprafaţă de 22.500 de metri pătraţi. În plus, vor fi montate 51 de automate de dirijare a circulaţiei, 15 semafoare pentru pietoni, biciclişti şi vehicule şi 6 camere de detecţie. Toate acestea ar trebui să fie gata într-un an.

Consilierii municipali au mai hotărât că ?este permisă staţionarea pe iarbă în zonele de odihnă şi recreere indicate pe planurile existente la punctele de informare la intrările în parcuri, grădini sau în cele semnalizate cu indicatoare?. Potrivit aceleiaşi hotărâri, este permisă intrarea în parcuri cu biciclete şi role.

Consilierii au mai hotărât şi ?pedeapsa? pentri cei care defrişează arbori de pe terenurile cuprinse în Planul Urbanistic General. Aceştia trebuie să planteze câte 10 arbori pentru fiecare copac tăiat.

În cadrul şedinţei de luni, consilierii municipali au repartizat sectoarelor sume din impozitul pe venit. Primăria Sectorului 1 a primit 13,5 milioane de lei, Sectorul 2 a primit 13,4 milioane de lei, Sectorul 3 ? 29,2, Sectorul 4 ? 13,5, Sectorul 6 ? 29,2, iar Sectorul 5 a primit 45 milioane de lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parcuri
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close