Antena 3 CNN Actualitate Cum este promovat Bucureștiul în presa britanică: "A fost cândva Parisul Estului”

Cum este promovat Bucureștiul în presa britanică: "A fost cândva Parisul Estului”

Jurnaliștii de la revista britanică The Sun au elaborat un articol de promovare pentru București, numit anterior "Parisul Estului".

Cum este promovat Bucureștiul în presa britanică: "A fost cândva Parisul Estului”
Sursa foto: Facebook I București
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   20:39

"Capitala României a fost numită Parisul Estului, la începutul secolului XX, datorită arhitecturii rafinate și pasiunii pentru cele mai noi tendințe în modă. După mai bine de 100 de ani, încă păstrează mare parte din farmecul care i-a adus un astfel de titlu”, potrivit presei britanice.

Aceștia menționează că, potrivit unui studiu al Forbes Advisor, Bucureștiul este al doilea cel mai bun loc de vizitat în Europa, după Varșovia, Polonia.

Capitala este descrisă ca fiind un oraș cu prețuri mici atunci când vine vorba despre cazări, britanicii spunând că au reușit să găsească o cazare la 15 lire sterline (85 de lei) pe noapte, aflată la aproximativ un kilometru și jumătate de centru.

Cât despre băuturi, jurnaliștii au scris că o bere la jumătate de litru costă în medie 2,11 lire sterline (12 lei), fiind unul dintre orașele cu cele mai ieftine băuturi de pe continent.

Citește și: Reacția unui cuplu din America, după ce a vizitat Castelul Peleș: ”Arată precum castelul lui Dracula. O experiență uimitoare”

Jurnaliștii au mai scris și despre atracțiile precum Biserica Stavropoleos și Curtea Veche, unde a locuit Vlad Țepeș.

"Pot fi găsite printre vechile străzi comerciale, alături de o varietate de baruri și restaurante.

Acolo turiștii pot gusta câteva preparate tradiționale românești, printre care sarmale (frunze de varză umplute cu carne și legume), mici (chifteluțe la grătar) și cozonac (pâine dulce umplută cu nuci, fructe sau chiar deliciu turcesc)".

Zborurile către București din Marea Britanie durează puțin peste trei ore și pot fi rezervate pentru 14,99 GBP pentru fiecare sens cu Ryanair, făcându-l și mai accesibil, potrivit The Sun.

×
Subiecte în articol: București presa britanică
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close