Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti ? un oraş periculos pentru... urechi

Bucureşti ? un oraş periculos pentru... urechi

Bucureşti ? un oraş periculos pentru... urechi
06 Mai 2007   •   13:14

Capitala e un oraş periculos pentru urechi. Un studiu făcut de specialişti de la Primăria Capitalei, arată că Bucureştiul "zumzăie" la peste 70 de decibeli. O valoare dublă, faţă de limita normal admisă. De unde atâta zgomot? În primul rând, din cauza traficului auto intens. Unul dintre cele mai zgomotoase locuri din oraş este bulevardul Magheru. Măsurătorile au arătat că zgomotul ajunge la 75 de decibeli. La limita superioară pentru o arteră de categoria unei magistrale. Dar, mult peste ceea ce ar trebui să fie într-o zonă locuită.

Acelaşi lucru se întâmplă pe toate bulevardele din capitală. E prea mult zgomot şi pe Şoseaua Ştefan cel Mare, pe Bulevardul Iuliu Maniu şi pe Şoseaua Pantelimon. Cartierele Ghencea şi Berceni sunt părţi ale Bucureştiului unde niciun ORL-ist nu ţi-ar recomanda să te muţi din cauza poluării fonice extreme. Singurul loc din Bucureşti unde ai toate şansele să stai cât de cât în linişte e Drumul Taberei. Explicaţia: e o zonă mai puţin circulată.

Medicii spun că mulţi bucureşteni ar putea avea în timp probleme grave de auz, mergând până la surditate, din cauza zgomotului extrem. Bucureştiul este singura localitate din ţară care are o hartă a zgomotului, dar nu singura care se luptă cu poluarea fonică.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close