Antena 3 CNN Actualitate C.T. Popescu: Povestea monarhiei este o formă de discriminare rasială, nu o soluție

C.T. Popescu: Povestea monarhiei este o formă de discriminare rasială, nu o soluție

C.T. Popescu: Povestea monarhiei este o formă de discriminare rasială, nu o soluție
de M.Z.    |    08 Dec 2017   •   14:14

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că „nu consideră monarhia o soluție” deoarece o „ființă umană nu poate să beneficieze prin naștere de alte drepturi decât drepturile omului”.

„Nu consider monarhia o soluție, pentru că se oferă unei persoane prin simplul fapt al nașterii ei, i se oferă un privilegiu. După părea mea, o ființă umană prin naștere nu poate să beneficieze de alte drepturi decât de drepturile omului”, a declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit unei televiziuni de știri.

„De ce să primească o persoană conducerea unei țări, pentru că s-a născut într-o anumită succesiune? O să îmi spuneți pentru că beneficiază în familia aceea regală de o educație, de o pregătire potrivită pentru a fi rege. De ce nu poate beneficia de așa ceva și un copil născut oriunde în această țară și în orice familie de orice nivel social? Această poveste a monarhiei este o formă de discriminare rasială. Sânge regal, os domnesc, așa se numește chestia asta. Cine face parte dintr-o anumită familie îmi este superior mie, care sunt un om de extracție umilă”, adaugă jurnalistul.
 

×
Subiecte în articol: ctp monarhie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close