Antena 3 CNN Actualitate Cabina cetăţeanului - locul unde oricine poate să spună ce aşteaptă de la Parlamentul European

Cabina cetăţeanului - locul unde oricine poate să spună ce aşteaptă de la Parlamentul European

Cabina cetăţeanului - locul unde oricine poate să spună ce aşteaptă de la Parlamentul European
Sursa foto: cabina cetateanului
16 Apr 2009   •   20:39

Parlamentul European şi-a ciulit urechile până la Bucureşti, aşa că aude tot ce vreţi să-i spuneţi. Mergeţi în Gara de Nord, la o cabină multimedia, şi înregistraţi un mesaj, iar el va rula pe ecrane gigantice la Bruxelles. "Cabina cetăţeanului" este un proiect european, care s-a lansat în toate statele membre UE şi, prin el, se doreşte promovarea alegerile europarlamentare din iunie.

Studioul tv în miniatură este un proiect apărut pentru a combate dezinteresul europenilor pentru instituţiile de la Bruxelles şi pentru deciziile care se iau acolo. În toate capitalele UE s-au instalat azi astfel de cabine, unde oricine poate să spună ce aşteaptă de la Parlamentul European.

Cabina albastra din Gara de Nord a atras doar la început ceva curioşi, bulversaţi cam toţi de sistem, care este, în esenţă, simplu. Un monitor, o cameră web şi un buton roşu. Totuşi, poate fi complicat dacă nu reacţionezi rapid.

Sunt însă câteva mesaje româneşti care au plecat joi la Bruxelles. Vor fi proiectate, alături de toate celelate din Europa, pe un ecran gigant, în faţa clădirii Parlamentului European.

La Gara de Nord, lumea şi-a pierdut interesul pentru cutia albastră după vreo oră. Cabina va mai rămâne însă până săptămâna viitoare. După care va pleca la Braşov, Arad, Râmnicu Vâlcea şi Galaţi.

Observator

×
Subiecte în articol: gara de nord
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close