Antena 3 CNN Actualitate Câinii comunitari, sterilizaţi de veterinari în cadrul unui proiect al Primăriei Capitalei

Câinii comunitari, sterilizaţi de veterinari în cadrul unui proiect al Primăriei Capitalei

Câinii comunitari, sterilizaţi de veterinari în cadrul unui proiect al Primăriei Capitalei
13 Oct 2009   •   22:17

Cât face un câine din Bucureşti? Cam între 80 şi 100 de lei, reprezentând recompensa dacă este prins. Primaria Capitalei vrea să sterilizeze peste 30.000 de câini comunitari. Iar medicii veterinari îi vor steriliza. Tot proiectul costă un milion de euro.

Într-un an pe străzile din Bucureşti ar trebui să umble câini comunitari cu cercel în ureche. Adică numai patrupede trecute printr-un cabinet veterinar unde au fost sterilizate. Aşa scrie într-un proiect al Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor, din Primăriei Capitalei.

?Ne dorim să avem o bază de date a câinilor cu stăpân, a celor fără drept de montă şi de rasă comună?, a declarat Magda Panaitescu, director ASA.

Câinii care au stăpân dar stau pe stradă trebuie musai duşi de proprietari la sterilizat. Primăria Capitalei speră ca în fiecare săptămână să fie castrate 70 de animale.

?Numărul câinilor pe care ei îi sterilizează este îngrozitor de mic. Cu 70 de câini pe săptămână vom avea aceeaşi problemă şi peste o sută de ani?, a spus Kuki Bărbuceanu, reprezentantul unei asociaţii pentru protecţia animalelor.

Câinii fără stăpân vor fi strânşi de pe străzi de hingheri şi duşi la doctor. După sterilizare, deparazitare şi vaccinare animalele vor primi câte un microcip şi apoi vor fi aruncate din nou în stradă. Există şi un tarif pentru asta: cabinetele primesc 80 de lei pentru un câine şi 100 de lei pentru o căţea.

?Este o sumă modică, probabil s-au gîndit să acopere numai costurile materialelor. Pentru un cabinet cu un personal bine pregătit şi cheltuieli modicice, înseamnă să fie pe zero?, a precizat Peter Fogoraşi, medic veterinar.

Organizaţiilor pentru protecţia animalelor cred că în Bucureşti trăiesc cel puţin 40.000 de maidanezi.

Observator

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close