Antena 3 CNN Actualitate Căldura mare în Europa. În Grecia temperaturile au urcat la 43 de grade

Căldura mare în Europa. În Grecia temperaturile au urcat la 43 de grade

Căldura mare în Europa. În Grecia temperaturile au urcat la 43 de grade
Sursa foto: canicula
25 Iul 2009   •   20:20

Canicula s-a instalat şi în Grecia. În Atena, temperaturile au ajuns sâmbătă până la 42 de grade. Pompierii sunt în stare de alertă pentru că pericolul producerii unor incendii este foarte mare.

Grecii nu ştiu ce să mai facă pentru a se răcori. Autorităţile din Atena i-au sfătuit pe oameni să consume cât mai multă apă şi să se ferească de razele soarelui. În zonele mai aglomerate, au fost instalate centre dotate cu aer condiţionat pentru cei care nu mai pot suporta temperaturile extrem de ridicate.

Potrivit serviciului de meteorologie, caldura a atins în cursul zilei 43 de grade Celsius în centrul ţării. Autorităţile au avertizat şi că există riscul de incendii din cauza caniculei.

Valul de căldură din Europa a provocat mai multe incendii pe continent. Mii de hectare au fost mistuite de flăcări în Spania. 9 oameni au fost ucişi, iar alţi 1500 au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele din cauza flăcărilor. Şi în Franţa mai multe regiuni au fost afectate de incendiile de vegetaţie. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe insula Corsica, unde 4.000 de hectare de vegetaţie au ars. Între timp, în Italia sunt încă active opt încendii declanşate din cauza căldurii. Potrivit unui purtator de cuvânt al protecţiei civile focurile sunt în regiunile Sardinia, Calabria, Lazio şi Sicilia.

Antena 3

×
Subiecte în articol: canicula Europa
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close