Antena 3 CNN Actualitate California, afectată din nou de incendii de vegetaţie

California, afectată din nou de incendii de vegetaţie

California, afectată din nou de incendii de vegetaţie
Sursa foto: California
15 Aug 2009   •   00:00

Incendii de vegetaţie în statul american California. Peste 2.400 de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor care se extind cu repeziciune. Pompierii spun că vântul şi temperatura ridicată le fac munca aproape imposibilă.

Mii de pompieri se luptă cu flăcările care au cuprins regiunea Santa Cruz din statul american California. Totul pe o rază de peste 11 kilometri pătraţi a fost prefăcut în scrum. Oamenii sunt îngroziţi de amploarea pe care au luat-o incendiile. Cei mai mulţi dintre ei au ales să plece cât mai repede din zonele afectate.

Oficialii spun că incendiile ameninţă în jur de 1.000 de locuinţe. În plus, vântul puternic propagă flăcările şi îi pune în dificultate pe pompieri. "Vântul şi-a tot schimbat direcţia pe tot parcursul zilei. Mai avem probleme şi cu temperaturile crescute sau umiditatea scăzută care ajută la răsândirea incendiului şi ne fac munca mult mai grea", a explicat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

California este frecvent afectată de incendii. Cele mai grave din istorie au avut loc în 2007, când peste 600.000 de locuitori au fost evacuaţi, iar 2.000 de case au fost distruse.

Antena 3

×
Subiecte în articol: california
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close