Antena 3 CNN Actualitate Capitala dă 120.000 ¤ pe un loc de parcare

Capitala dă 120.000 ¤ pe un loc de parcare

Capitala dă 120.000 ¤ pe un loc de parcare
17 Apr 2007   •   10:59

Primăria Capitalei şi Consiliul General au dat aviz pentru demararea lucrărilor la 14 parcări subterane, ce vor costa o jumătate de miliard de euro. Potrivit calculelor, numai la Piaţa Amzei, pentru construirea unui singur loc de parcare, vor fi cheltuiţi 120.000 de euro. Costul celorlalte parcări subterane vor fi mai ?modeste?, de la 17.000 la 100.000 de euro locul de parcare. Lucrările vor fi executate în parteneriat public-privat şi vizează zone cu potenţial comercial foarte ridicat.

Cele 14 parcări subterane vor transforma câteva parcuri şi pieţe importante din Capitală în adevărate şantiere. Potentialul pe termen mediu şi lung al acestora este de ordinul miliardelor de euro. Proiectul încalcă flagrant dispoziţia fostului primar Traian Băsescu, din 1998 prin care se interzice orice construcţie în parcuri sau pe spaţii verzi.

Până în prezent, autorităţile nu au desemnat câştigătorii licitaţiilor pentru parcări subterane. Cu doar o zi înaintea aprobării Hotărârii de Consiliu privind indicatorii tehnico-economici ai proiectului, a luat fiinţă firma ?Parcaj Subteran Bucur-Obor? SRL, ai cărei asociaţi şi administratori, Radu Viorel Jianu şi Steluţa Lucov, fac parte din cercul de afaceri patronat de Alexandru Bittner si Dorin Cocoş, soţul fostei consiliere prezidenţiale Elena Udrea, informează jurnaliştii de la ?Gardianul?. Grupul deţine monopolul parcărilor subterane în Bucureşti.

Citiţi articolul complet în Gardianul

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close