Antena 3 CNN Actualitate Cartel Alfa dă în judecată Guvernul, pentru nerespectarea legii privind salarizarea grefierilor

Cartel Alfa dă în judecată Guvernul, pentru nerespectarea legii privind salarizarea grefierilor

Cartel Alfa dă în judecată Guvernul, pentru nerespectarea legii privind salarizarea grefierilor
Sursa foto: Grefieri
16 Apr 2009   •   09:07

Cartel Alfa dă în judecată Guvernul, pentru nerespectarea legii şi a sentinţelor judecătoreşti irevocabile privind salarizarea grefierilor. Sindicaliştii cer sprijinul organizaţiilor internaţionale, dacă Guvernul va refuza să soluţioneze problema. Grefierii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit nici salariul de luna trecută, nici pe cele restante.

Chiar dacă există decizii judecătoreşti pentru plata drepturilor salariale ale grefierilor, iar Guvernul a promis că acestea vor fi achitate în martie şi octombrie, banii nu sunt prevăzuţi în bugetul de stat. Sindicaliştii de la Cartel Alfa afirmă că situaţia economică mondială nu poate fi folosită drept scuză.

La Constanţa, grefierii au protestat, pentru a treia zi, faţă de eşalonarea drepturilor salariale restante. Protestul lor este sprijinit şi de judecători, care sunt în aceeaşi situaţie.

Judecătorii s-au alăturat protestului grefierilor şi în judeţul Neamţ. Ei vorbesc deja de greva generală sau de demisii în masă.

În cazul în care se va ajunge la greva generală, legea prevede asigurarea unei treimi din activitate, precum şi urgenţele, cauzele cu arestaţi şi prelungirea arestărilor.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close