Antena 3 CNN Actualitate Cartier chinezesc în estul Bucureştiului. Oficial

Cartier chinezesc în estul Bucureştiului. Oficial

Cartier chinezesc în estul Bucureştiului. Oficial
16 Apr 2007   •   23:21

Bucureştiul se va îmbogăţi cu un nou cartier. Este vorba despre un orăşel ce se va întinde pe 50 de hectare şi va cuprinde centre comerciale, clădiri de birouri şi locuinţe. Pentru a putea supraveghea cu atenţie zona, autorităţile vor să angajeze poliţişti chinezi, dar şi români, vorbitori ai dialectelor din China. Şefii Poliţiei Capitalei au identificat deja principalele probleme ale zonei.

Marian Tutilescu, şeful Poliţiei Capitalei, vorbeşte despre ?tendinţa unora dintre ei a de impune taxe de protecţie sau de a-şi proteja exclusivitatea pe anumite domenii. Există regele maiourilor, regele şosetelor sau al adidaşilor?. În plus, mulţi dintre chinezi nu au acte. Poliţiştii spun că le urmăresc greu afacerile, pentru că există multe firme fantomă.

Cu toate astea, China Town se conturează deja. Peste 5.000 de chinezi desfac marfă aici iar unora le-ar plăcea să lucreze ca poliţişti. Poliţia va angaja şi români care vorbesc chineza. Ei vor avea însă o misiune grea: să-i convingă pe chinezii care fac afaceri să plătească impozitele la stat, să nu vândă marfă contrafăcută şi să-şi facă acte.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close